MONTSERRAT – MAGDALENA INFERIOR – VIA XIQUI

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Sortirem des del monestir de Montserrat. Se’ns presenten dues opcions:

  1. La còmoda que passa per pujar amb el Funicular de Sant Joan fins al Pla de les Taràntules i prendre el camí de Sant Jeroni (vers a la dreta) fins a situar-nos sota el cim. Pugem pel bosc vers a les escales de Jacob, just abans de començar-la el camí passa a tocar de la paret, la via “Petit Gerard” comença a la nostra dreta. Aproximació de 10 a 15 minuts.
  2. La versió “excursionista” passa per pujar a peu des del Monestir per les escales que pugen en direcció cap a Sant Benet (GR) fins a la plaça de Santa Anna i des d’aquí prendre en trencall de la dreta que passa per l’ermita de Santa Anna i la cova de Santa Anna Vella (PR C-19) fins al Pla de les Taràntules. Calcular uns 45 minuts de marxa d’aproximació.

Descens: ràpel de 40 metres per la via normal (vessant sud)

FOTO PAKO CRESTAS

VIA XIQUI

Descripció: El 1r llarg es molt vertical, dins i tot desplomat, mantingut. Ae seguit durant uns 15 passos, a la part alta ja s’alternen petits trams lliures de V+ amb Ae. Si fem tot en lliure surt 7b+. Sortim de la reunió vers a la dreta per una cornisa (V-) per iniciar un tram vertical on s’alternen passos d’Ao i lliure de V+ (en lliure 6a+) R2 en un bonica bauma.

FOTO PAKO CRESTAS

Sortim amb pressa cantelluda però amb terreny molt vertical (6a) les assegurances ens van guiant, fent una ascensió en diagonal amb tendència a l’esquerra. Roca excel·lent. Llarg molt atractiu.

Primera ascensió: Josep Coll, Joan Oliva i Guillem Arias.

FOTO PAKO CRESTAS

Longitud:90 metres.

Orientació:     Nord

Material: 25 cintes més reunions. Via equipada molt equipada al primer llarg i amb trams lliures més obligats a la resta.

FOTO PAKO CRESTAS

Descens: Ràpel de 40 metres per la via normal (vessant sud). Baixarem pel camí molt marcat cap a les escales de Jacob.

Observacions:Una gran desconeguda de la Magdalena Inferior però que amaga dels millors trams d’escalada vertical de l’agulla. Molt adient per l’estiu.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

MAGDALENA INFERIOR – Via Xiqui

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Deja un comentario