MONTSERRAT – MAGDALENA SUPERIOR – VIA LA BELLA EASO

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Sortirem des del monestir de Montserrat. Se’ns presenten dues opcions:

  1. La còmoda que passa per pujar amb el Funicular de Sant Joan fins al Pla de les Taràntules i prendre el camí de Sant Jeroni (vers a la dreta) fins a situar-nos sota el cim. Del camí de Sant Jeroni a peu de via hi ha curt tram inclinat pel mig del bosc. Traces de camins. Aproximació de 10 a 15 minuts.
  2. La versió “excursionista” passa per pujar a peu des del Monestir per les escales que pugen en direcció cap a Sant Benet (GR) fins a la plaça de Santa Anna i des d’aquí prendre en trencall de la dreta que passa per l’ermita de Santa Anna i la cova de Santa Anna Vella (PR C-19) fins al Pla de les Taràntules. Calcular uns 45 minuts de marxa d’aproximació.
FOTO PAKO CRESTAS

Descens: Dos ràpels per la via normal (cara est) 10 + 30 metres, Possibilitats de enllaçar-los amb cordes de 55 metres. Després davallarem per les escales de Jacob.

Via La Bella Easo

Descripció: El primer llarg es fàcil i curt, tan sols supera el pedestal amb una dificultat de III*. El segon llarg comença per una petita panxa V* per tombar-se de seguida (IV*). El 3r llarg està inclinat en un principi (IV*) però a mida que pugem es va fent vertical per acabar en la típica placa vertical i de presa cantellut i d’excel·lent qualitat, tan típica de Gorros (V*). El quart llarg es un xic desplomat, mantingut, amb molta presa i excel·lentment assegurat (V+ i 6a). El darrer llarg, el cinquè, es de placa (IV*/V*/IV+).

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: Francisco Belmonte i Jordi Dalmau el 9 de gener de 1994.

Longitud: 150 metres

Orientació: nord-est.

Material: Via completament equipada amb spits. Cal dur 15 bagues exprés.

Observacions: Potser es la via més bonica d’aquest vessant de la Magdalena Superior, sobretot pel quart llarg, que es de 6a, però excel·lentment equipat, cantellut i desplomat. Tot un regal pels sentits. La via, estreta en línies com gairebé totes les de Gorros, discorre entre la “Mingo-Arenas” i la “Ignasi Jordà”, que resten a la dreta, i la “Amistad d’estiu”, situada a la esquerra.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

MAGDALENA SUPERIOR – Via Bella Easo

1 comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Una respuesta a “MONTSERRAT – MAGDALENA SUPERIOR – VIA LA BELLA EASO

  1. Que le ha pasado a la via? está desequipada? Yo la escalé hace ya bastantes años. Ahora estoy colgando reseñas en el blog, espero llegar al millar, pero claro, mucha info es de hace tiempo. Toda actualización será bienvenida. Gracias Lete

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s