MONTSERRAT – LA TALAIA GRAN – VIA RAUL – CERVERA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Alçada del cim: 1.138 metres

Com arribar-hi: Des del REFUGI DE SANTA CECILIA, per la CANAL DE LA LLUM, fins arribar al COLL DEL MIGDIA. Primer pel G.R. del camí de l’arrel i després seguint les taques taronges. Traspassem el coll i baixem cap al sud, deixant a la nostre dreta el camí d’Ecos. Una mica més a baix prenen un camí que discorre cap a l’esquerra (taques blanques), que en 5 minuts ens deixa al peu de la Talaia. El total de la marxa d’aproximació ens ocuparà de 45 minuts a 1 hora.

Descens: 2 ràppels. Els primer cap al nord, de 30 metres, fins al coll situat entre la TALAIA GRAN i la TALAIA PETITA. El segon pel vessant est, de 40 metres de llarg, tot baixant pel costat de LA PETXINA. Tan el primer com el segon ràpel, son força espectaculars. Una vegada al peu de la paret est del coll, flaquegem cap al sud per arribar al peu de la paret sud.

Comentaris: El conjunt de les Talaies està format per unes de les agulles més esveltes e individualitzades de Montserrat. La seva inconfusible silueta es retalla al ben mig del massís i es molt visible des del Pirineu. Des d’aquestes altes muntanyes veïnes, que als seus cims acostumen a estar cobert de neu gran part de l’any, veiem al altre costat de les planes la muntanya serrada, amb dos parts ben diferenciades i al ben mig una mena de bastió que separa els dentats de la dreta dels de l’esquerra: aquest far insigne son les Talaies.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA RAUL – CERVERA

Descripció: Comencem a l’esquerra d’una llastra de la qual surt un arbre nan. (III+). Continuem per una esquerda un xic trencada (IV*) per accedir a la cornisa situada sobre la llastra. Continuem vers a la vertical per un tram recte on trobem els primers burins (V- ó Ae). Arribem sota un petit sostret (pitó tort) IV*, i sortim en diagonal a l’esquerra a la recerca d’uns arbres (III* trencat) R1 als arbres. Continuem per terreny fàcil (III*) fins a un nou mur vertical nodrit de burins (V+ ó Ae). Sortida en lliure de IV+ de placa. R2 sota un petit desplom. Sortim per la dreta per una tram de placa vertical molt maca (Ae ó V+) que dona lloc a una rampa amb bona presa (IV+ exposat). R3 al costat de una petita esquerda. Sortim cap a l’esquerra (spit, IV-) fins a situar-nos a sobre d’un contrafort (III*), indret on trobarem la R4.

FOTO PAKO CRESTAS

Baixem fins a una bretxa (III*) i enganxem la burinada vertical de la paret d’enfront, amb alguna peça bastant precària (Ae, amb un petit tram entremig de V-, que resulta ser un lliure molt bonic). Sortim per IV* en placa tombada. R5. La placa continua tombant-se al següent llarg, convertint-se en una veritable rampa- IV- a la franja vermellosa, després III*: R5 en una comodíssima cornisa. Pugem el cap de la Talaia tot escalant un breu tram recta amb una presa força generosa (IV*) terreny que ràpidament perd inclinació (III- i II*). R7 a l’instal.lació de ràpel.

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: M. Cervera i Raúl Martínez el 15 d’abril del 1960.

Longitud: 175 metres (30 + 20 + 45 + 30 + 30 + 20)

Orientació:  Sud.

Material: Aliens petits i mitjans. (2 ó 3) plaquetes i 15 bagues exprés. També seran útils bagues llargues per les reunions. Equipada amb burins de l’època.

Observacions: Sens dubte un dels perfils més aeris, estètics i airejats del massís. Tot un tast de gourmet pels amats de la vessant més romàntica de l’escalada montserratina.

TALAIA GRAN – via Raúl – Cervera

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s