MONTSERRAT – GORRA FRIGIA – VIA GEDE

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des de l’estació superior de Sant Joan (funicular o 30 minuts caminant per les escales que passen per l’ermita de Santa Anna), agafem l’ample camí vers a Sant Jeroni en direcció oest. El camí passa per sota els Gorros, la Gorra Frígia es la darrera. Just abans d’arribar-hi sota la paret pujem per la canal boscosa que hi ha a la nostra esquerra entre la Gorra Frigia i Magdalena Superior. Tram rocallós amb corda. Traspassem el coll i davallem pel vessant sud fins a la bauma de Sant Martí. Just aqui comença la via.

Descens: Per la via normal vers al coll que separa la Gorra Frígia de la Magdalena Superior (equipat cables i cadenes). Des del coll davallem vers al nord en busca del camí de Sant Jeroni.

FOTO PAKO CRESTAS

Via GEDE

Descripció: El itinerari comença al marge esquerra del desplom que serveix om abric a la construcció de l’ermita de Sant Martí. Veurem la R0 equipada amb una xapa blava i un burí. Els tres primers llargs son de placa tombada molt fàcil, 1 burí entremig a cada llarg (III* a excepció del petit mur de la gran llastra que creua tota la paret, IV-). R1 – R2 – R3. El darrer llarg, que no es obligatori, flanqueja cap a l’esquerra per pujar desprès directament vers al desplom esquerdat per una placa blanquinosa de pedra trencada (V-). Al desplom, de roca dolenta, trobem 3 pitons vells (A1e) que ens deixem en mig d’un diedre vertical. Després d’un curt tram de V*, el terreny aviat perd verticalitat (IV-) per fer-se de sobte gairebé horitzontal. Ja hi son al tarteram del cim (I*). R4.

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: V. López, R. Carbó i E. Civís, a l’any 1.961.

Longitud: 180 metres.

Orientació: Sud

Material: Friends i cordino pel darrer llarg.

Observacions: Via antuvi clàssica però que avui resulta una gran desconeguda. Es va re equipar amb parabolts amb xapes blaves per fer-la una de les vies blaves. La via discorre per plena paret sud i resulta ser molt soleia.

GORRA FRIGIA – Via GEDE

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s