MONTSERRAT – DIT XIC – VÍA BASERRITERRA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

Com arribar-hi: Des de Can Maçana prenem el camí de la Portella d’Agulles fins al refugi Vicenç Barbé, seguim el camí vers a llevant per trobar-nos amb la canal ample (cartell indicador, bifurcació). Seguim pel PR C-78 que va vorejant pel vessant sud de frares, l’anomenat camí del Pas del Princep, fins passar el torrent el Lloro. Desprès una forta pujada deixem el camio principal i seguim l’ample canal cap al nord. El Dit es ben visible. El Dit Xic està davant. Comptar 50 min a 1h d’aproximació.

Descens: Ràpel de 20 metres situat pel vessant nord. L’instal.lació resta una mica per sota les savines del cim (parar atenció al primer tram de la destrepada). L’instal.lació son dos spits amb xapes de burins, un amb anella i l’altre al cinta. Es aconsellable portar una cinta nova per reemplaçar la que trobarem a la reunió.

Comentaris: Agulla rarament escalada dins del Santuari de silenci que es Frares Encantats. Val a dir que a l’exigència pròpia de les poques vies que pugen l’agulla, cal sumar la competència que li fa la propera agulla del Dit.

VÍA BASERRITERRA

Descripció: El primer llarg discorre al cor de l’aresta Brucs, si be la via original de l’esmentada aresta discorre més a l’esquerra. Petit replanet al peu de via des d’on son ben visibles les assegurances. Llargs de rampa, de IVº – IV+ amb un darrer tram més fi de gra fi (Vº) just abans d’entrar a la R1. Sortim cap a la dreta en horitzontal fins a situar-nos a l’alçada d’un burí i pujarem directament per una tram molt vertical on s’alternen grans “bolos” amb trams fins. (V+ mantingut amb un tram de 6a), assegurances un xic allunyades i de mala qualitat (el primer llarg te spits i parabolts de 8 mm, però el segon llarg ja te burins i spits amb xapes petites). La part final del llarg ja no es tan mantinguda, però continua essent vertical i exigent (Vº). R2. El tercer llarg només te dos trams verticals equipats amb spits amb xapa de burins, alternant-se amb tram fàcil (Vº / IV- / Vº / III+). Cal vigilar la part final que te fàcil però te pedra solta. R3 al propi cim a una savina.       

Primera ascensió:  Toni, Mariano i Kush Mañez el 9 d’abril de 1989.       

Longitud: 100 metres: (30 + 40 + 30).                         

Orientació:  sud            

Material: 8 cintes exprés + reunions. Alguna cinta llarga.                          

Observacions: Via que presenta un primer llarg bastant ben equipat i un segon llarg amb pitjor equipament però molt més difícil. En general es tracta d’una via exigent.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

DIT XIC – VIA BASERRITERRA

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s