MONTSERRAT – LA TORTA – ARESTA BRUCS ó VIA ESTASEN.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Sortim de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada al coll seguim el camí fins al refugi Vicenç Barbé. Continuem vers a llevant fins a trobar-nos amb el camí que puja per la Canal Ample, que seguirem en sentit ascendent (sender ben indicada i camí evident) fins arribar al Coll d’Agulles (nova senyalització). Seguim vers a l’oest, en sentit ascendent, el camí de la travessa d’agulles (marques vermelles) que després d’una forta pujada ens duu al peu de l’agulla. Calcular 1 hora i 15 minuts.

FOTO PAKO CRESTAS

Descens: Ràpel de 10 + 30 metres. Es millor fraccionar-ho ja que el fregament de cordes des de l’instal.lació del cim es considerable.

Comentaris: La Torta,  també coneguda com la Ma, amb els seus 1.098 metres, resulta ser el punt més alt de la regió i amb unes perspectives aèries excepcionals. El nom de torta esdevé de la seva inclinació vers al costat de llevant.

FOTO PAKO CRESTAS

ARESTA BRUCS – VIA BLAVA

Descripció: Es tracta d’una via bastant curta però molt agradable i de molt ambient, ja que en conjunt el traçat comença en una mena de collet pedestal al peu del marge esquerra de l’aresta, va en diagonal a la dreta per buscar l’altre perfil de l’aresta a la part alta, sempre a la recerca dels punts més febles. Hi trobem assegurances de color blau (parabolts), comencem per placa just amb un primer tram de IVº que es localitza per sota de la primera assegurança i on trobarem una esquerda on, opcionalment, podrem ficar un micro friend. Seguim en tendència vers a l’esquera, sempre guanyant alçada, seguint primer en IVº i després per unes cornises de III+ fins a traspassar de nou el marge de l’aresta i situar-nos per damunt del vessant est. Trobem una nova placa fina que acaba al costat d’una llastra lateral que més val no fer-ne us (IVº). Poc per sobre hi localitzem una còmoda cornisa on farem una reunió. R1, només resta una breu i fàcil grimpada per terreny fàcil però trencat (III-) fins al cim. Reunió en una sana sabina.    

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: novembre 1927 per Lluis Estasen i companys.            

Longitud: 50 metres: 40 + 10.                          

Orientació: sud

Material: sis bagues exprés i opcionalment un friend petit.                                 

Observacions: Magnífica escalada curta però variada per pujar aquesta agulla solitària.

LA TORTA – ARESTA BRUCS ó VIA BLAVA

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s