MONTSERRAT – MIRANDA DE LA PORTELLA – VIA ARCHS – FREIXAS.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada situats al costat est de la Portella davallem vers al sud per la esquerra de l’agulla Gran de la Portella i el Dauet i ens situem al peu de la Miranda d’Agulles. Calcular 40 minuts de marxa.

Per accedir a la via “Archs – Freixes” el millor es continuant flanquejant per dalt del cordal vers al sud, passant per sota a l’esquerra de l’agulla del Dauet i la miranda i baixar per la canal abocada al S.O. que discorre entre l’agulla de la Miranda i l’Agulla dels Tres o CNT. Petit ràpel aconsellable de 15 m que muntarem en arbres. A la part baixa de la canal, vers a la nostra dreta, hi trobem el peu de via. Spits visibles. (calcular 45 minuts). 

Descens: Ràpel de 15 metres cap a la bretxa situada entre la Miranda d’Agulles i el Dauet d’Agulles, després pel camí que flanqueja cap al nord per tota la paret de Dauet i de la Agulla Gran de la Portella, per arribar a la Portella d’Agulles, lloc on coincidim amb el camí fresat que baixa a Can Maçana.

VIA ARCHS – FREIXAS

Descripció: El primer llarg es curt i puja per una placa tombada i fina fins a una bauma situada a uns 10 metres.  Conjunt de IVº / IV+. El segon llarg ja ens mostra la tònica de l’escalada: placa fina, pressa petita, roca excel·lent, equipament just i un xic distant i placa de Vº / V+ bastant mantinguda. A mig llarg es fa un flanqueig vers a l’esquerra (IVº) per pujar la placa a les proximitats de l’esperó a aresta que delimita la paret (Vº). Val a dir que els burins son distants, però sempre els trobem si seguim els punts més febles d’aquesta magnífica placa. La R2 la trobem en una gran bauma. El tercer llarg surt en tendència a l’esquerra (IVº), per pujar tot recte per placa de finura (Vº mantingut, tram de 6a) que poc a poc es va fent menys inclinada i per tant més fàcil (IVº) fins a entrar a la R3 per una mena de pedestal (IIIº). R3 sota uns sostres. El darrer llarg es comú a la CADE: Sortim per una esquerda d’escalada difícil (6a ó Ae/Vº). Es convenient dur un friend gran per protegir la sortida de l’esquerda, ja que una caiguda ens duria a xocar amb la cornisa situada als nostres peus. Una vegada superada la curta i explosiva esquerda, arribarem al cim tot superant un diedre situat a l’esquerra. (IVº).

Primera ascensió: Joan Freixas i Santiago Archs, a l’any 1977.              

Longitud: 90 metres (10 + 30 + 20 + 30)                                  

Orientació:      sud                  

Material: 5 cintes exprés, alguna baga i friend mitjà i gran pel darrer llarg.          

Observacions: Es tracta d’una de les plaques de finura més famosa, valorada i l’hora respectada d’Agulles, ja que l’equipament es just, tractant-se de burins en bon estat de conservació.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s