MONTSERRAT – MIRANDA DE CAN JORBA – VIA ENTRELINIES.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des del poble del Bruc prenem el sistema de pistes que ens duu fins a Can Jorba, indret on aparcarem el vehicle. Seguim el corriol que puja vers a les cingles situades sobre nostre, en tendència a la dreta (zona d’escalada esportiva molt freqüentada) i després continuem flanquejant sota la cingles vers a la dreta. Aquest camí ben marcat es el sender d’accés al Joc de l’Oca, just abans d’arribar a les primeres cordes fixes del barranc, tindrem a la nostra esquerra la paret de la Miranda de Can Jorba. Calcular 20 minuts de marxa d’aproximació.

Descens: Ràpels per les mateixes vies.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA ENTRELINIES

Descripció: La via comença a la dreta d’un pany de roca a uns 50 metres a la dreta del característic túnel natural de peu de paret. Parabolt visibles a l’esquerra una canaleta amb arbres. Comencem dons per una placa de roca immillorable, ben equipada (6a – V+/Ao) a la part final la dificultat baixa i les assegurances es distancien sense allunyar massa (Vº – IV+). R1 en una cornisa. Seguim per una mena de diedre – fissura molt característica. Tram alpí molt atractiu (Vº). Arribem a la cornisa situada sobre el diedre i continuem per una atractiva placa vertical de roca excel·lent amb ponts de roca (V+ – pas de V+). R2 còmoda en una altre petita cornisa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ve ara el llarg més lleig, placa un xic trencada i tombada de IVº amb algun pas de IV+. Assegurances una mica distants. Roca discreta, sobretot al final. R3 en una còmoda cornisa. Seguim una placa tombada de roca molt bona (IVº) per arribar a una mena de sostret – panxa amb curioses presses erosionades (Vº). R4. Seguim fins a una arbre gran per un tram fàcil de IIIº i superem després una placa de roca excel·lent en diagonal ascendent vers a la dreta en busca de la reunió que corona la via. Des d’aquí podem rapelar per la via Sol Solet o continuar per l’aresta Brucs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primera ascensió: J. Asín i A. Pérez en juny del 2011

Longitud:        145 metres (30 + 35 + 25 + 30 + 25)                 

Orientació: Sud-est.                            

Material: Parabolts. Bastant equipada. Caldrà dur algun friend mitjà i una baguetilla per pont de roca i cintes llargues per arbres.           

Observacions:  Bonica i variada via molt ben trobada en un pany de la paret que, des de lluny, sembla més “cutre”.

MIRANDA DE CAN JORBA – VIA ENTRELINIES

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s