MONTSERRAT – AGULLA DE L’ARBRET – VIA AITOR.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Sortim de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada al coll seguim el camí fins al refugi Vicenç Barbé. Des d’aquí prenem vers al nord la canal de les Bessones, tot passant per l’esquerra de la Roca de la Partió. Pujant per la canal fins a torbar-nos amb la traça transversal del camí de la travessa d’agulles (marques vermelles). Seguim uns pocs metres el corriol vers a l’esquerra fins a situar-nos sota l’aresta Brucs de l’agulla. Calcular 1 hora i 5 minuts de marxa.

Descens: Ràpel de 45 metres pel vessant est. Primer es baixa per una xemeneia i després per una placa vertical. Al final del ràpel son a una canal que baixant ens duu al peu de l’aresta Brucs (camí marcat).

FOTO PAKO CRESTAS

VIA AITOR

Descripció: La via te el seu inici a la dreta de l’aresta Brucs, tot baixant lleugerament per la canal que es dibuixa a l’oest. Punt de partida comú amb la via OneManePadme Hum (à). El començament de la via Aitor esta senyalitzat amb una placa. Els spits son vermells. El primer llarg es el típic de placa montserratina amb un tram més vertical on està millor assegurat, (IV+) al que segueix una placa de finura fins a la reunió. R1. El segon llarg segueix recte amunt amb una primera meitat amb un ram vertical però de bona presa (IV+) al que segueix un tram més tombat (IV*). En la segona part d’aquest segon llarg la via traça un línia vers a l’esquerra per tal de distanciar-se de la aresta Brucs. El tercer llarg continua amb un primer tram vertical i quelcom més laboriós que els anteriors (V*). Passada l’esmentada secció el terreny perd verticalitat i també dificultat (IV*/IV-) fins a arribar a una còmoda cornisa on instal·larem la R3, que ja es comuna amb l’aresta Brucs. El darrer llarg supera el cap del cim, coincidint amb l’aresta Brucs (III*/IV-).

Primera ascensió: Alícia Martínez, Xavi Cortes, Joan Casadevall i Jordi Cortes al octubre de 1993.         

Longitud: 115 metres

Orientació: sud-oest

Material: Via equipada, cal dur 5 bagues exprés mes reunions. Observacions: Val a dur que les assegurances son un xic justes, mes tenint en compte que les mateixes no estan col·locades amb massa encert. Cal advertir que les assegurances son poc visibles des d’abaix.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

AGULLA DE L’ARBRET – VIA AITOR

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s