CADIRETA D’AGULLES – VIA XACÓ – BARÉS.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Prenem el camí que surt de Can Massana vers a l’est, G.R., passem el Coll de Guirló i deixem de banda el camí que puja a la Portella d’Agulles, per continuar vers a l’est per la pista que aviat es converteix en camí ample i que va en direcció a la Cadireta (ben visible durant la marxa d’aproximació), continuant per les marques de G.R., el mateix camí ens duu al peu de l’agulla, on dibuixa un espaiós replà.

Descens: Cal buscar l’instal.lació del ràpel orientada vers a la bretxa sud, 3 metres per sota el propi cim i fer un primer ràpel fins al bolc encastat i un altre fins al peu de l’agulla. Els ràpels discorren per la bretxa intermèdia i pel vessant oest.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA XACÓ – BARÉS

Descripció: Via molt evident, ja que gairebé tota ella es desenvolupa en Ae. El primer llarg es comú amb l’Anglada – Guillamon (Vº – IVº) fins a la savina que trobem a la cornisa de la R1. Sortim directes en Ae, amb un llarg flanqueig de IVº, que consisteix en una petita cornisa sota una planxa que ens obliga a anar vers a la dreta on trobem un diedre o xemeneia d’escala exterior i que ens permet arribar a la R2 que es fa en el visible bloc enclastat situat al peu de la bretxa de la Cadireta. El tercer llarg també es vertical i es desenvolupa en Ae i només hi ha un curt tram d’escalada lliure fàcil (III+) abans d’assolir el cim.                    

Primera ascensió: Enric Solé i Carles Barés, al 7 de febrer de 1993.          

Longitud: 90 metres. Dificultat: Ae – Vº                              

FOTO PAKO CRESTAS

Orientació: En veritat està orientada a l’oest i després al sud, ja que el segon llarg es el vessant oposat del perfil de la cadireta. Malgrat això està completament enclotat en mig de la paret nord, fet pel qual es un itinerari que gairebé sempre resta a l’ombra.          

Material:  Completament equipada. Cal dur unes 20 cintes exprés i estreps. No obstant caldrà dur un friend o tascó mitjà pel primer llarg que es comú amb la via Anglada – Guillamon.                                  

Observacions: via que discorre pel trajecte de clàssic ràpel de descens i que s’ha convertit en l’alternativa més còmoda i fàcil de pujar a aquest emblemàtic cim. Equipament excel·lent, per contra hi ha algun tram de roca trencada i pedres soltes a l’entrada de la R2.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

CADIRETA D’AGULLES – VIA XACO – BARÉS

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s