MONTSERRAT – SACA GRAN – VIA LEZTY

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada al coll emprenem el camí de l’aresta de sol ponent, que puja vers al nord per terreny obert (taques vermelles) i alguna que altre petita grimpada.

FOTO PAKO CRESTAS

Passem per sota les agulles de la Portella Petita, Pelada, Savines i Sol Ponent, i després de pujar per un tram de cordes que forma part del propi camí. Continuem pujant vers al nord, essent ja ben visible l’agulla. Anem a parar a un collet situat entre els vessants suds de la Saca Gran i la agulla del Martell. Tota la marxa d’aproximació te un corriol ben marcat i senyalitzat amb pintura de color vermell. Calcular 50 minuts per l’aproximació.

Descens:  curt ràpel de 15 minuts vers a la cara N.O. (per on discorre la via normal de III+) que ens duu al collet situat entre la Saca Gran i la Saca Petita.

FOTO PAKO CRESTAS

Comentaris: Una gran clàssica del sector de visita obligada. Aquesta agulla sempre presenta gent escalant els caps de setmana amb bon temps. L’agulla també rep el nom de Agulla d’en Dionís, si be aquest pseudònim esta molt en desús.

VIA LEZTY

Descripció: El primer llarg presenta uns passos en lleuger desplom i amb la pressa més aviat petita (V+/6b/6a), després el terreny deixa de desplomar si be es manté molt vertical (V+/Vº). R1. El segon llarg es més tombat i per dificultat a mida que guanyem alçada. (IV+/V-/IV+/IVº). R2 al mateix cim.  

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: Eduard Torrens i J. Rivera, el 14 de novembre de 1991.           

Longitud: 65 metres. (35 + 30)                                  

Orientació: est                                  

Material: unes 16 cintes exprés + reunions.                         

Observacions: via excel·lentment equipada amb parabolts, que discorre pel vessant de llevant del monòlit. Per pujar a peu de la via cal remuntar uns quans metres de la canal situada entre la Saca Gran i el Carbassó.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

SACA GRAN – Via Lezty

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s