MONTSERRAT – ROCA DELS COL.LECCIONISTES – VIA INFINITY

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Deixarem el cotxe a la zona d’aparcament situat a la part baixa de la vall del Clot de la Mónica (438 metres d’alçada), a mig camí de la pista de terra en molt bones condicions que comunica Collbató amb la Vinya Nova.  Pugem pel camí que puja per la vall del Clot de la Mónica (marques blaves) fins a les proximitats collet de l’Artiga, on trobem una bifurcació. Seguim pujant pel camí de l’esquerra, traspassem el coll de l’Artiga. Davallem seguint al corriol vers a la vall de l’Artiga Baixa i en mig del bosc i trobem una bifurcació. Deixem el camí de les Artigues i prenen el corriol que surt vers a la dreta per pujar pel Torrent dels Llorers. Un cop superar el tram de graons de la torrentera hi ha una bifurcació de canals, cal seguir per la de l’esquerra. Continuem pujant una mica de més i ens trobem amb el peu de via a la nostra esquerra. Spits visibles i petit replanet trepitjat. Calcular un 45 a 50 minuts de marxa d’aproximació.

Descens: llarg ràpel de 45 metres pel vessant est fins al peu de la via dels Somiatruites.                 

FOTO PAKO CRESTAS

VIA INFINITY

Descripció: Comencem per una placa situada en el lateral del camí que puja per la Canal. Les assegurances son ben visibles des del peu. Comencem amb passos fins. Curiosament el més difícil es arribar a la propera assegurança, malgrat no ser-hi lluny del terra (Vº), després el mur es fa més cantellut i pugem fent una mena d’arc, primer cap a l’esquerra i després vers a la dreta, passant pel costat d’un llastra visible des del peu, tram mantingut de IV+ amb uns passos intermedis un xic més difícils (Vº), a la part alta de seguida s’ajeu (IIIº) i fem reunió dalt d’un pedestal en una savina. Sortim pel mur de l’aresta, molt vertical amb passos fins i ben assegurat. Potser el tram més fi està entre el segon i tercer spit, si be sortir del terra també presenta un tram curiós. Conjunt de V+, a mida que guanyem alçada la paret va perdent verticalitat i dificultat (Vº / IV+ / IVº i IIIº). R2 sota el sostret.

FOTO PAKO CRESTAS

Sortim en tendència vers a la dreta per una placa amb grans bústies (IV+) que ens duu sota el llavi amb el sostre, i trobem tres assegurances que permeten fer el pas en Ao o en lliure (6b). Sortim per una placa tombada i cantelluda, ja sense assegurances. Val la pena dur un friend per assegurar aquest tram, ja que malgrat no se difícil encara te alguna llastra en equilibri. R3 sota el bosc final. Sortim per la canal herbosa que ja te camí marcat. La ressenya original parla de IIº grau, si be pugem caminant per una mena de graons i auxiliat el nostre equilibri amb les branques dels arbres de la canal. R4 al cim.      

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: Albert i Òscar Massó, el 25 d’abril del 2009.  

Longitud: 105 metres (30 + 25 + 35 + 15)                                

Orientació:      Sud                 

Material: 10 bagues exprés i aliens petits i algun de mitjà pel tercer llarg i, opcionalment, una baga prima per escanyar merlet.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

ROCA DELS COL.LECIONISTES – VIA INFINITY

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s