MONTSERRAT – FIGUERETA – XEMENEIA TORRAS NUBIOLA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Entre mig dels dos camins neix un corriol que puja en diagonal vers l’esquerra, vers a l’est) i que discorre al principi per dalt d’una aresta i després flanqueja vers a la dreta per anar a buscar una mena de torrentera seca que puja directament vers a l’est fins a topar amb el peu de la paret oest de la Bandereta. Corriol ben marcat te una forta pendent. Una vegada situats al peu de la muralla, flanquegem vers a la nostra dreta fins situar-nos a peu del diedre on comença la via. De fet el principi està molt a prop d’on el camí de pujada topa amb la muralla. Calcular uns 35 minuts.

Descens: Ràpel de 20 metres des del cim vers al vessant E, per anar a parar al camí que discorre pel serrat de Ponent i davalla vers a la Portella d’Agulles.

FOTO PAKO CRESTAS

XEMENEIA TORRAS NUBIOLA

Descripció: Els primers metres son comuns amb la via Cerdà – Riera de la Bandereta: Els primers metres discorren per una canal vertical o diedre (IVº/IIIº) que dona accés a un jardinet penjant. Farem reunió (R1) justament a l’inici de l’esmentat jardinet (marge esquerra). Seguim pel diedre vertical ben visible des del peu de la via i que ve a ser la prolongació de les fissures del primer llarg. El diedre es bastant vertical (IV+/Vº) amb una secció mitja alta molt vertical o obert, amb passos de V+/6a. Assegurances combinades entre burins molt vells i spits relativament nous. La roca no es bona, malgrat que el pas dels escaladors l’ha netejat força i es, en conjunt, força fiable. El diedre finalitza en unes cornises i a aquesta li segueix una mena de llavi esperó exposat (completament a pel a no ser que portem friends molt grans) IV+ i que dona accés a la característica figuereta suspesa que dona nom a l’agulla i on farem la R2.

Comença ara la xemeneia, un primer tram amb esbarzers donen pas a la profunda xemeneia en conjunt bastant estreta (IVº/IV+/IVº), a la part alta es fa un xic més ample i còmoda. La llastra de la xemeneia es tanca i s’uneix fent una mena de pont, sortim per la dreta i fem reunió justament a la còmoda cornisa situada dalt de tot de la llastra que forma la xemeneia que acabem de guanyar. R3. Sortida vertical, de roca excel·lent, exposada (un sol burí al costat de la R1) Vº – IVº. Ràpidament el terreny perd verticalitat i ens trobem de cop i volta amb el proper cim de l’agulla.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

FIGUERETA – XEMENEIA TORRAS NUBIOLA

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s