MONTSERRAT – AGULLA DE L’ARBRET – VIA ONE MANE PADME HUM.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Sortim de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada al coll seguim el camí fins al refugi Vicenç Barbé. Des d’aquí prenem vers al nord la canal de les Bessones, tot passant per l’esquerra de la Roca de la Partió. Pujant per la canal fins a torbar-nos amb la traça transversal del camí de la travessa d’agulles (marques vermelles). Seguim uns pocs metres el corriol vers a l’esquerra fins a situar-nos sota l’aresta Brucs de l’agulla. Calcular 1 hora i 5 minuts de marxa.

Descens: Ràpel de 45 metres pel vessant est. Primer es baixa per una xemeneia i després per una placa vertical. Al final del ràpel son a una canal que baixant ens duu al peu de l’aresta Brucs (camí marcat).

FOTO PAKO CRESTAS

VIA ONE MANE PADME  HUM

Descripció: La via te el seu inici al mateix replà on en comença la Via Aitor. La “OneManePadme Hum” dibuixa una línia vers a la dreta, en tendència en diagonal i està molt ben assegurada amb químics. El itinerari no te pèrdua gràcies al bon equipament. A diferència de la Via Aitor, la primera assegurança està a prop de terra i evita el risc de les conseqüències de caure i picar al terra. La línia que dibuixen les assegurances van per una placa lleugerament inclinada (IV*/IV+) fins arribar a una petita balmeta on el terreny es fa vertical (V*), passat el pas continuem pujant en tendència cap a la dreta (IV+/IV*) per coincidir amb la primera reunió de la via Brucs, que es localitza en una característica bauma. Podem veure el primer forat de burí que va picar en Joan Cerdà, el gran mestre de l’escalada montserratina, que va obrir les vies Brucs més representatives a la dècada del 60. Aquest burí porta quasi 60 anys a la bauma.

Sortim de la reunió per la dreta, per terreny bastant dret però amb bona presa, placa de IV+, després IV*, fins a una altre balmeta on hi ha un poc de roca. Continuem per la dreta, evitant sempre la línia més fàcil de la via Brucs, per un terreny que desploma un xic però que presenta unes preses força grans, quelcom inusual a les arestes de la regió d’agulles (V*), ràpidament el terreny perd verticalitat per continuar per una placa de IV*. R2 de dos spits, comuna amb la Brucs. Pugem a una cornisa que queda pocs metres per sobre la reunió (III*) i superem el darrer muret (IV-) abans d’arribar a l’arbret que dona nom a l’Agulla. R3.

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: Paco Mármol i Gustavo Mañez, el 9 de juny del 2002.

Longitud:        110 metres (45 + 40 + 25)                    

Orientació:      Sud-oest i sud.

Material: 10 bagues exprés + reunions. Via molt ben equipada amb químics.

Observacions: Es pot criticar que aquesta via te un traçat massa a prop de l’aresta Brucs, desvirtuant la mateixa. Però val a dir que treu els trams més verticals i cantelluts del perfil i el primer llarg està força ben trobat. L’excel·lent equipament convida a pujar-hi i deixar de banda les divagacions sobre si es bo o dolent ficar assegurances tan a prop de les mítiques línies originals de les arestes brucs.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

AGULLA DE DE L’ARBRET – VIA ONE PAME PADME HUM

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s