MONTSERRAT – ESCORPÍ – VIA TERRY

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Sortim de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada al coll seguim el camí fins al refugi Vicenç Barbé. Continuem vers a llevant fins a trobar-nos amb el camí que puja per la Canal Ample, que seguirem en sentit ascendent (sender ben indicada i camí evident) fins arribar al Coll d’Agulles (nova senyalització). Seguim vers a l’oest, en sentit ascendent, el camí de la travessa d’agulles (marques vermelles) uns quans metres, fins que trobem una cornisa vers al nord per on flanquejarem amb compte, ja que estem sobre un tallat vertical. Al final del flanqueig trobem l’inici de la via, just on la vegetació suspesa i la terra dona pas a la roca nua. Calcular 1 hora i 15 minuts de marxa d’aproximació.

Descens: Ràpel de 20 metres pel vessant S.O.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA TERRY

Descripció: Els primers metres discorren en horitzontal vers a la dreta per una mena de cornisa inclinada (IIIº) fins a un indret on trobem un clau en una esquerda d’un tros de roca vermellós. Serà el moment de pujar per la placa, en tendència a la dreta, tot seguint els spits visibles (IV+, després V-), pugem pel fil de l’aresta que delimita el marc visual del peu de paret, per una escalada de placa (IV+/IVº) que poc a poc perd verticalitat i dificultat. R1. Seguim per l’aresta ajaguda (IIIº) amb un tram intermedi un xic més vertical (IVº) i trencat. Després IIIº – IIº per terreny descompost. Per sort hi ha prou assegurances per a que l’escalada no resulti exposada malgrat la fragilitat del terreny. R2 en una mena de bosc penjant.

FOTO PAKO CRESTAS

Seguim caminant uns metres versa  l’esquerra per fer un canvi de reunió caminant pel mig del bosc. Pugem per un arbre, en pla simi, fins a un primer spit. IIIº per arbre. Seguim la placa vertical amb dos passos de Ao i després un tram fi de V+ no obligatori, per una placa d’excel·lent roca, ben assegurada i que a mida que pugem perd dificultat (Vº / V-), el darrer tram, de IVº, coincideix amb la via normal i te menys assegurances, de fet trobem un burí de l’esmentada via normal. R3 a l’instal.lació de ràpel situada a l’altre costat del petit cimal.           

Primera ascensió: Òscar i Albert Masó, el 27 d’agost del 2008.       

Longitud: 100 metres (30 + 40 + 30)                            

FOTO PAKO CRESTAS

Orientació:      nord – est                     

Material: 7 bagues exprés i opcionalment algun alien petit i estreps.                    

Observacions: Una altre gran trobada dels incombustibles germans Masó. Grans vistes panoràmiques. Sobre tot el primer llarg, resulta ser una mena d’infiltració al buit vertiginós que governa a la muralla nord de Montserrat, el toquem de resquitllada, però no per això deixa de fer-se omnipresent sota els nostres peus.

ESCORPI – Via Terry

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s