MONTSERRAT – BOTERUDA DEL GRA – VIA DIPANKASA.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Sortim de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada al coll seguim el camí fins al refugi Vicenç Barbé. Des d’aquí prenem vers al nord la canal de les Bessones, tot passant per l’esquerra de la Roca de la Partió. Pujant per la canal fins a torbar-nos amb la traça transversal del camí de la travessa d’agulles (marques vermelles). Seguim uns pocs metres el corriol vers a la dreta, pugem una canal amb cordes i ens situem a una mena de collet que formen l’agulla del Set i la Carnavalada. Continuem el camí vers a l’est, passem per sota de l’agulla de la Panxeta i poc després ens situem en una bonic mirador sobre el vessant est de la Bessona. La agulla que resta a la nostra esquerra es la Boteruda del Gra. Calcular 1 hora i 10 minuts de marxa.

Descens: Ràpel de 20 metres vers a l’oest i després baixar per una canal fins a peu de via.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA DIPANKASA

Descripció: La via comença a la dreta del pedestal on te el seu inici l’aresta Brucs. Flanquegem per terreny fàcil vers a la nostra dreta en linia horitzontal (IIº) fins a trobar-nos amb un primers dos spits que assegura els primers passos complicats que superen una mena de forat on hi ha cimentada una gran pedra marró. Vº/V+ possible Ao, després be un tram de placa curt, fi i vertical fins al tercer spit (Vº). Cal estar atents a l’hora d’assegurar, ja que un mala caiguda en aquest tram intermedi pot comportar anar a parar a la cornisa del flanqueig previ. Passada la tercera assegurança la placa es fa més tombada, anant per terreny paral·lel al de l’aresta Brucs (IV+/IVº) fins a la primera reunió que es comuna.

FOTO PAKO CRESTAS

El segon llarg surt en tendència a la dreta, per placa de IIIº fins a un petit tram on hi ha un muret adequadament assegurat (IVº) que ens comporta de nou pujar per una placa tombada i fàcil (IV-/III+) a la dreta de la sortida clàssica de la Brucs (que discorre més a l’esquerra). Llargada de corda per fruir, ben assegurada però on caldrà parar atenció a la manca de consistència de presses concretes.       

Primera ascensió: Kush Mañez, el 23 d’agost de 1993.     

FOTO PAKO CRESTAS

Longitud: 70 metres (40 + 30)                         

Orientació:      sud                  

Material: Via equipada. Dur 8 cintes exprés.                             

Observacions: Via que potser discorre massa paral·lela a la Brucs, traient-li personalitat a la via històrica, ja que la mateixa ha quedat en desús a favor d’aquesta via més recent. Malgrat tot cal considerar-la una bona trobada.

BOTERUDA DEL GRA – Via Dipankasa

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s