MONTSERRAT – BESSONA INFERIOR – VIVA BABY

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi:  Sortim de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada al coll seguim el camí fins al refugi Vicenç Barbé. Des d’aquí prenem vers al nord la canal de les Bessones, tot passant per l’esquerra de la Roca de la Partió. Pujant per la canal ens situem a peu de l’agulla. Calcular 1 hora de marxa.

Descens: Ràpel de 40 metres fins al coll situat entre les dues Bessones, després baixem per la canal fins al coll situat entre les Bessones i l’Agulla de l’Arbret (aconsellable segon ràpel de 20 metres per evitar la desgrimpada), i des d’aquí, flanquejant el monòlit, tornem a la canal del Cirerer.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA BABY

Descripció: L’inici de la via es força curiós, ja que esdevé per un gran arbre situat just al peu del centre de la paret. Les primeres assegurances son ben visibles a l’alçada de les branques intermèdies de l’esmentat arbre. Pugem per ell uns 6 metres (IIIº) fins a trobar-nos el primer parabolt, on passarem de les branques a la roca. Trobem uns primers passos assegurats per fer en artificial però que es poden fer en lliure (Vº/V+), però poc més a dalt la verticalitat del terrenys i la manca de pressa ens farà continuar el Ae, algun pas llarg. R1 en una semi cornisa. Sortim vers a l’esquerra per una amena de diedre equipat per fer el Ae però que, al principi, podem pujar en lliure (Vº/V+) fins a que de nou el terreny es fa summament vertical, fins i tot un xic desplomat, i seguirem en Ae, fins a que la paret s’ajeu i tenim una sortida en lliure per placa en tendència a la dreta. Tram fàcil, amb roca excel·lent, però un xic exposat (IVº/IV+). R2. Sota uns desploms.

FOTO PAKO CRESTAS

El tercer llarg es molt curt. De les dues línies d’assegurances em de seguir la situada més a l’esquerra, fins a una mena de bauma on trobem la R3, Aquets breu llarg es fa integrament en artificial (Ae). Sortim per l’esquerra en Ae fins a un indret on les assegurances s’alternen i trobem unes escarpies molt antigues. Ae. Sortim en lliure a l’alçada d’un arbust, on la roca es delicada (Vº) per continuar després per un tram més ajagut, per placa de IVº/IV+ i un pas abans de la reunió assegurat amb un burí ronyós i on podrem auxiliar-nos assegurar-nos amb un friend tipus alien verd en un forat de les proximitats del burí. R4 sota el cap de l’agulla. El darrer llarg es el que te més compromís, ja que l’escalada continua essent vertical al principi i puja per una mena d’esquerda on caldrà fer algun pas d’A1 (friends) i la roca es delicada. Superem una llastra i seguim ja en escalada lliure (Vº – IVº) fins al capdamunt de l’agulla. R5.  

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: Albert Iglesias, J. Casanovas i Francesc Guillamon, el 25 de setembre de 1966. 

Longitud: 135 metres.                         

Orientació:      est.                  

FOTO PAKO CRESTAS

Material: La via està re equipada amb parabolts i resulta segura. No obstant això encara hi ha algun tram amb equipament vell i deteriorat i caldran friends petis i algun de mitjà pel darrer llarg.                         

Observacions: Excel·lent via, una de les més accessibles per pujar a aquesta emblemàtica i vertiginosa agulla. Els primers passos trepant pe r l’arbre son curiosos i simpàtics, ens recorden els nostres orígens més ancestrals.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

BESSONA INFERIOR – Via Baby

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s