MONTSERRAT – AGULLA DEL SOL PONENT – VIA VIKING.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi:  Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Entre mig dels dos camins neix un corriol que puja en diagonal vers l’esquerra, vers a l’est) i que discorre al principi per dalt d’una aresta i després flanqueja vers a la dreta per anar a buscar una mena de torrentera seca que puja directament vers a l’est fins a topar amb el peu de la paret oest de la Bandereta. Corriol ben marcat te una forta pendent. Una vegada situats al peu de la muralla, flanquegem vers a la nostra dreta fins situar-nos a peu de via. Calcular uns 35 a 40 minuts de marxa, ens trobem amb la linia de parabolts que marca l’inici de la via Viking.

FOTO PAKO CRESTAS

Descens: ràpel de 20 metres des de l’arbre situat al S-S.E. del cim.

Observacions: Deu al seu nom al fet de que els primers ascensionistes de l’agulla van arribar al cim a plena posta de sol.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA VIKING

Descripció: L’inici de la via es molt evident per la presencia de parabolts. Nom gravat al peu de paret. El primer llarg, molt ben assegurat, te una primera entrada de Vº però de seguida comencem a fer Ao/Ae vers a la dreta en sentit ascendent. El terreny es vertical i potser convidaria a pujar més en escalada lliure si no fos per que la qualitat de la roca no es del tot bona. A la part superior del llarg es van combinant trams de Ao amb curts passos de Vº/V+ per placa. R1. El segon llarg, vertical i força aeri, es desenvolupa en Ae, passos còmodes i tan sols una curta sortida en lliure (V-) a l’entrada a la R2 que s’efectua en una bonica i arrodonida bauma, molt característica i ben visible quan contemplem el vessant des de lluny. Sortim per la dreta de la bauma, per un tram vertical d’Ao que dona pas a la placa final e sortida al cim (Vº/IV+) amb un darrer tram força atractiu, aeri i amb presses cantelludes. R3 a les proximitats del mateix cim.      

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: Joan Vidal en solitari el 7 d’octubre del 2005.

Longitud: 85 metres (30 + 30 + 25)                  

Orientació:      oest                 

Material: 15 bagues exprés i estreps.                             

Observacions: via principalment d’artificial d’expansió, només recomanable per aquell que li agradin aquest tipus d’ascensió. El terreny però es força vertiginós i la visita a la bauma de la R2 ja justifica, per si sola, l’ascensió. Via fresca i ràpida per fer en un matí d’estiu.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

AGULLA DEL SOL PONENT – Via Viking

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s