MONTSERRAT – LA PRESIDENTE – VIA CANVI CLIMB BATIC.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Deixarem el cotxe a la zona d’aparcament situat a la part baixa de la vall del Clot de la Mónica, a mig camí de la pista de terra en molt bones condicions que comunica Collbató amb la Vinya Nova.  Pugem pel camí que puja per la vall del Clot de la Mónica (marques blaves) fins a les proximitats collet de l’Artiga, on trobem una bifurcació. Si volem anar a la via Canvi Climb-bàtic, caldrà continuar recte cap a munt, deixant a la nostra dreta el camí de Sant Joan, traspassar el collet de l’Artiga i, en mig del bosc, essent ja a la vall de l’Artiga Baixa, hi trobem una bifurcació a la nostra dreta que puja per la Torrentera dels Llorers. Passant per sota de les agulles de la Filla Alta i la Filla Baixa, just on la canal es tanca i forma una xemeneia, i trobem l’inici de la via. Comptar 30 minuts fins a les immediacions del collet de l’Artiga i 20 minuts més fins a peu de via.

FOTO PAKO CRESTAS

Descens: Des de la Presidenta cal fer un curt ràpel de 15 metres vers al nord, per arribar al collet que forma amb la Vicepresidenta i des d’aquí baixar vers a un costat o un altre per canals de fort pendent en mig del bosc. Si baixem vers a l’est anem a parar al torrent dels Llorers i si baixem vers a l’est anirem a parar a la torrentera de la Presidenta. En el cas de la via Canvi Climb-bàtic no passarem pel peu de via.  

FOTO PAKO CRESTAS

VIA CANVI CLIMB-BÀTIC

Descripció: El primer llarg discorre per una placa tombada. El primer spit es ben visible des de la canal situada al peu de via, el trobarem un xic lluny, però no em de patir, la roca es bona i abans hi ha una altre assegurança (pitó) que no es visible des del terra. Els primer tram es IVº, després encara s’ajeu més (IIIº) i farem la reunió al costat dret d’uns arbres característics. Cornisa còmoda. Malgrat que la tendència natural serà fer la reunió als propis arbres del jardinet penjant, en veritat la trobem un xic més a la dreta (2 spits). R1. El segon llarg surt tot recte per sobre de la cornisa i es una placa vertical, ben assegurada a la part de baix (IV+), amb un tram intermedi més tombat (IVº) i una part alta amb algun tram de roca dubtosa, bastant vertical, anant a buscar una esquerda lateral que ens queda a l’esquerra (Vº) i on justament es el tram on més allunyen les assegurances. A la part superior del llarg flanquejarem cap a la dreta a la recerca d’una canal amb arbres. R2.

FOTO PAKO CRESTAS

Sortim per l’altre costat de la canal i superem una placa vertical, ben assegurada (IV+) amb un tram superior fi en petit desplom, força ben assegurat (V+). R3 en una mena d’aresta, que en veritat es el cim de l’Agulla de la Vicepresidenta. Per fer el darrer llarg, que es massa obligat, hem de fer un estrany flanqueig cap als arbres penjats sota l’agulla final. Pugem pel vessant nord per una placa vertical de presa molt petita (6a assegurat). Just a la part alta de l’agulla sortim cap a l’esquerra a la recerca d’una cornisa amb arbres. (Vº).

Primera ascensió: Oscar i Albert Masó Garcia al 8 de novembre del 2008, després de 4 dies d’escalada prèvia.    

Longitud: 130 metres. (45 + 40 + 25 + 20) 

FOTO PAKO CRESTAS

Orientació: Oest els tres primers llargs, el darrer nord estricte.      

Material: 10 cintes exprés i alguna baga per savina.               

Observacions: Variada via sobre roca bona i ben equipada, amb un tercer llarg força atractiu i un quart llarg massa rebuscat.

LA PRESIDENTA – Via Canvi Climb Bàtic

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s