MONTSERRAT – ESQUELET – ARESTA BRUCS.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada al coll seguim el camí vers a l’est fins arribar mateix Refugi Vicenç Barbé. Pugem pel corriol que surt, en direcció nord per l’esquerra de la Roca de la Partió, camí que ens duu vers a la canal de les Bessones, (bifurcació vers a la dreta) i al situar-nos a l’alçada de la Bitlla (que restarà a la nostra dreta) remuntar vers a l’esquerra pel mig del bosc fins situar-nos a peu del monòlit. Calcular 1 hora d’aproximació. 

Descens: Ràpel de 20 metres pel vessant nord.

FOTO PAKO CRESTAS

ARESTA BRUCS

Descripció: Pujarem per la canal xemeneia fins a la R1 essent aquest tram comú amb la via de la xemeneia Torras – Holmet. En realitat podem anar per la placa i els arbres (IIIº) o per dins de la pròpia canal, essent aquesta opció encara més fàcil (IIº) si be més antipàtica. Des de la plataforma situada al peu de la xemeneia, flanquegem vers a l’aresta tot pujant per les branques seques d’una sabina. Enganxar-nos a l’aresta comporta un tram de IV+, seguim flanquejant vers a l’esquerra de manera gairebé horitzontal (IVº) fins a trobar una linia de spits que puja tot recte placa amunt. Es tracta d’una tram vertical, de presa petita i escalada de finura, conjunt de Vº, després IV+/IVº ja que, a mida que pugem, la placa va perdent verticalitat. Cal parar atenció a la part alta pel possible roçament de les cordes. A les proximitats del cim tan sols resta superar un curt tram grimpant (II+) però amb pedra un xic trencada.

Si volem donar-li més dificultat a la via, podem entrar a la R1 per la Via del Xavi. Es tracta d’un llarg de placa situat sota va vertical de l’aresta Brucs, placa situada a l’esquerra de la canal d’accés a la R1. Es una escalada vertical de V+ amb un tram desplomat de 6a, amb presa bona. La R1 es comuna amb la de l’aresta Brucs i la Xemeneia Torras – Holmet, o sigui, la plataforma còmoda situada al peu de la xemeneia. De fet la via del Xavi continua tot recte per la placa, entre al xemeneia i la Brucs, molt a prop de la segona, essent més difícil i exposada que les anteriors.             

Primera ascensió: L’aresta Brucs va ser pujada per primera vegada  per Jaume Cerdà i Manel Guasch, el 7 de setembre de 1958. La via del Xavi va ser oberta en solitari per en Xavi Cullell el 26 de novembre de 1987.

Longitud: 60 metres (20 + 40). Si entrem per la via del Xavi escalarem 10 metres més.                                

Orientació:  Sud                       

Material: 5 cintes exprés en cas de fer tan sols la Brucs, si volem entrar per la d’en Xavi caldrà dur 9 cintes.                                         

Observacions: val a dir que, com molt altres arestes Brucs de la zona, ha vist, amb el temps, un increment d’assegurances i el fet de que altres vies li passin pel costat, traient la personalitat original de l’empremta que van deixar els primers ascensionistes.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

ESQUELET – Aresta Brucs

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s