MONTSERRAT – DAUET D’AGULLES – VIA ZONDER SNEEUW

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem vers a la Portella d’Agulles i, sense necessitat d’arribar-hi, pocs metres abans d’arribar al peu de la canal d’accés final al coll, hi trobem una corriol pot marcat que davalla en diagonal vers a la dreta, en direcció sud i que ens duu a peu de paret. Calcular 35 minuts de marxa.

Descens: Ràpel de 30 metres pel vessant est del Dauet fins al Coll. Des d’aquí surt un camí que flanqueja per sota l’Agulla Gran de la Portella, direcció nord, fins a la Portella d’Agulles, d’on enllacem amb el camí que davalla al Coll de la Maçana.

FOTO PAKO CRESTAS

Comentaris: El Dauet es una dels monòlits amb més misticisme de Montserrat. Segons paraules del gran coneixedor de la muntanya, i que va ser guarda del refugi d’Agulles durant 3 anys, l’Antonio Garcia Picazo, el Dauet es el guardià de les postes solars de Montserrat.

VIA ZONDER SNEEUW

Descripció: El 1r llarg es l’accés a la cornisa sobre la que neix la característica esquerda. Pas inicial de III+/IV-, després Iº. El segon llarg supera l’esquerda, un xic desplomada, on la roca està recoberta d’un floridura o llapó blanc i la seva qualitat es regular (A1 / A1+), es pot equipar tot el llarg amb friends. El tercer llarg comença en escalada artificial (Ae i A1) per arribar a una placa grisenca al principi vertical, (Ae ó 6a+) i després de millor presa i menor verticalitat (Vº/IVº) R3 al coll situat sota la via normal del Dauet.

FOTO PAKO CRESTAS

El darrer llarg presenta una variant d’arribada a la cornisa situada sota el pedestal de les vies Normal, Starman, Terrassa i J.B. Recomano la segona (Starman) per tal d’assolir el cim. V+. Equipada amb burins. Vertical, presa excel·lent i passos variats.

Primera ascensió: Maarten W. Saaltink, Miquel Angel Pontaque i Pako Crestas el 4 de juliol del 1999.

Longitud: 100 metres. Contant l’enllaç amb la via Starman.

Orientació:      oest, el tram final es est – nord-est.

FOTO PAKO CRESTAS

Material: Friends variats, estreps, opcionalment 2 “V” mitjanes o grans i 12 bagues exprés.

Observacions: Visible esquerda que ratlla el vessant oest del Dauet. Malgrat la curta longitud de la via, els dos primers llargs tenen perfums que ens recorden a altres trams de parets de més envergadura. La sortida del vessant al peu de la via normal es lluminosa i la placa final del Dauet presenta una de les escalades en placa més boniques de Montserrat (Via Starman)

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

DAUET D’AGULLES – Via Zonder Sneeuw

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s