MONTSERRAT – MIRANDA DE LA PORTELLA – VIA CADE

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada situats al costat est de la Portella davallem vers al sud per la esquerra de l’agulla Gran de la Portella i el Dauet i ens situem al peu de la Miranda d’Agulles. Calcular 40 minuts de marxa. Per accedir al vessant oest (via CADE) cal agafar el corriol poc marcat que surt vers a la nostra dreta just abans de la pujada final de la canal d’accés a la Portella, i tot davallant per sota del peu de paret oest de la Agulla Gran de la Portella i del Dauet, arribem al peu del vessant oest de l’agulla de la

Descens: Ràpel de 15 metres cap a la bretxa situada entre la Miranda d’Agulles i el Dauet d’Agulles, després pel camí que flanqueja cap al nord per tota la paret de Dauet i de la Agulla Gran de la Portella, per arribar a la Portella d’Agulles, lloc on coincidim amb el camí fresat que baixa a Can Maçana.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA CADE

Descripció: Comencem per una esquerda desplomada, amb un petit sostre (Ae) que després es fa vertical i permet accedir a la R1 en lliure ben equipat (V*). El segon llarg, molt curiós, transcorre pel interior de una gran llastra adossada. Xemeneia fàcil però espectacular i estreta (III*), el llarg es bastant horitzontal i discorre cap a la dreta. R2 en el marge dret de la llastra, en una mena d’agulla.

FOTO PAKO CRESTAS

El 3er llarg pren la paret de la Miranda i flanqueja en diagonal – placa de V* –, vers a l’aresta. Tram molt bonic. Una vegada al fil de l’aresta guanyem el desplom (6a ó Ae) i continuem per una placa de IV+ fins a la R3, que instal·lem sota uns sostres. Sortim per una esquerda d’escalada difícil (6a ó Ae/V*). Es convenient dur un friend gran per protegir la sortida de l’esquerda, ja que una caiguda ens duria a xocar amb la cornisa situada als nostres peus. Una vegada superada la curta i explosiva esquerda, arribarem al cim tot superant un diedre situat a l’esquerra. (IV*).

Primera ascensió: J. Santacana, J. Vendrell i germans Pons al 29 de setembre de 1957.

Longitud: 140 metres (30 + 40 + 40 + 30)

Orientació: Oest               

FOTO PAKO CRESTAS

Material: Via re equipada amb parabolts, com acte de commemoració del 50é aniversari del grup CADE. Tan sols faran falten bagues exprés (portar una dotzena pel primer llarg) i opcionalment un friend gros o mitjà per l’esquerda del 4rt llarg.

Observacions: La llastra del segon llarg resulta ser un dels llargs més curiosos de tot el massís. Si l’escalador en molt prim, fins i tot podrà anar caminant per la part baixa de la llastra.

FOTO PAKO CRESTAS

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s