MONTSERRAT – EL RAVE – VIA TAMBORS DE GUERRA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Deixarem el cotxe a la zona d’aparcament situat a la part baixa de la vall del Clot de la Mónica (438 metres d’alçada), a mig camí de la pista de terra en molt bones condicions que comunica Collbató amb la Vinya Nova.  Pugem pel camí que puja per la vall del Clot de la Mónica (marques blaves) fins a les proximitats collet de l’Artiga, on trobem una bifurcació. Seguim pujant pel camí de l’esquerra, traspassem el coll de l’Artiga. Davallem seguint al corriol vers a la vall de l’Artiga Baixa i en mig del bosc i trobem una bifurcació. Seguim vers a l’esquerra per remuntar fins al Serrat de l’Artiga Alta on trobem un excel·lent mirador.

FOTO PAKO CRESTAS

Seguim l’aresta del serrat en sentit ascendent deixant a la nostra dreta el sistema d’agulles del Porró, Capdavall, Barretet i Plantació, per endinsar-nos de nou en una zona de bosc, creuar una torrentera seca i emprendre una nova pujada fins un altre punt panoràmic, el Coll de Pollegons, des d’aquí seguim el camí ascendent vers al N.-N.E. que ens duria al camí de Sant Joan a Sant Jeroni, però als pocs metres hi trobem un corriol vers a ma dreta que ens duu a sota la Campana. D’aquí davallem uns pocs metres vers al sud per donar-li la volta al peu del Rave i situar-nos al seu vessant est on comença la via descrita. Val a dir que la bifurcació que cal agafar passat el Coll de Pollegons es molt evident, ja que les agulles son properes i ben visibles. Calcular 1 hora i 15 minuts de marxa d’aproximació.

FOTO PAKO CRESTAS

Descens: Ràpel de 30 metres pel vessant nord.                

VIA TAMBORS DE GUERRA

Descripció: La via comença al final de la cornisa ascendent situada a peu del vessant est del Rave. Assegurances visibles., Pugem pel una placa situada al costat de la vegetació que sembla que també es pugui encarar-se a l’agulla. De fet podem utilitzar alguna de les branques altes com assegurança. Pugem per la placa, primer tombada (IIIº/IVº) per a després entrar a una secció mes vertical però amb roca molt bona (IV+). Pugem en diagonal vers a l’esquerra per a situar-nos sota el sostre, tot passant per un tram on les presses semblen veritables pilotes enclastades. (IVº). R1.

FOTO PAKO CRESTAS

Sortim en total desplom o sostre utilitzant la tècnica de Ae, tot equipat amb un bons parabolts. Acabat el desplom encara tenim uns passos d’artificial en Ae fins que sortim en lliure per una placa vertical amb bona pressa, de roca excel·lent i ben assegurada (Vº). Hi trobem una fissura que fa una mena de diedre. Pujarem per la placa de la dreta que continua sent bastant vertical, si be a mida que pugem la verticalitat i la dificultat van disminuint progressivament. (V-/IV+/IVº)    

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: Oscar Médel i Joan Vidal, el 9 de març del 2006.

Longitud: 655 metres (15 + 40)                       

Orientació:      est                   

Material: 12 exprés i algun friend petit opcional.                                   

Observacions: Itinerari que en poc temps s’ha convertit en la ruta més utilitzada per a fer al cim, gràcies a les seves excel·lents i noves assegurances.

EL RAVE – Vía Tambors de Guerra

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s