MONTSERRAT – LA PELADA – VIA PETER PAN CLUB

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Entre mig dels dos camins neix un corriol que puja en diagonal vers l’esquerra, vers a l’est) i que discorre al principi per dalt d’una aresta i després flanqueja vers a la dreta per anar a buscar una mena de torrentera seca que puja directament vers a l’est fins a topar amb el peu de la paret oest de la Bandereta. Corriol ben marcat te una forta pendent. Una vegada situats al peu de la muralla, flanquegem vers a la nostra dreta fins situar-nos a peu de via. Zona amb signes evidents de ser transitada i que, per tant, resta bastant neta i es de bon caminar. Calcular uns 35 a 40 minuts de marxa.

FOTO PAKO CRESTAS

Descens: Ràpel de 15 metres pel vessant est. Després davallem pel camí amb taques vermelles vers a la Portella d’Agulles. Durant el descens no hi tornem al peu del vessant oest.

VIA PETER PAN CLUB

Descripció: El primer llarg es comú amb la via Tatanka Yotanka, la qual es anterior a la que ara ens ocupa. Aquest primer llarg discorre per una visible fissura vertical que dibuixa una mena de diedre un xic obliquo vers a l’esquerra. Comencem per uns primer metres fàcils (IIIº) i de seguida ens trobem que el terreny es fa vertical i fins i tot desploma. L’equipament fixe son parabolts i pitons, i si anem en artificial caldrà fer algun pas intermedi amb friends (dur petits i mitjans i un de més gran), segons anem en lliure o en artificial la dificultat varia 6b ó Vº/Ae/A1. Val a dir que cal vigilar amb la roca, ja que no es del tot bona, amb alguna que altre petita llastra en equilibri i que la esquerda final està plena d’herba i sorra. R1.

FOTO PAKO CRESTAS

El segon llarg comença amb una tram fi de placa, molt ben assegurat (Vº) que dona pas a un flanqueig en diagonal ascendent vers a la dreta per una placa de grans presses, sobretot destaca la gran mida dels bolos en el tram d’entrada a la reunió. Conjunt de IVº. Aquest segon llarg es molt divertit i agradable. El R3 es un llarg d’artificial equipat Ae de passos llargs. R3 sospesa al buit en un petit forat. Sortim en Ae amb la mateixa tònica (passos llargs) fins que ens trobem sortint en lliure per terreny vertical, bona roca, a la recerca d’una arcada (V+) que creuarem per fer un darrer tram vertical i atlètic (Vº) per anar a parar al cap de l’agulla.        

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: Joan Vidal en solitari el 3 d’octubre del 2008.        

Longitud: 85 metres.                                       

Orientació:oest 

Material: 15 bagues exprés i uns tres friends petits i mitjans pel primer llarg.

Observacions: Via amb gran ambient, malgrat la seva curta mida. Destaca la bellesa del segon llarg i el tram en lliure de sortida al cim, força aeri.

LA PELADA – Via Peter Pan Club

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s