MONTSERRAT – GORRA MARINERA – VIA PEL DAVANT

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Sortirem des del monestir de Montserrat. Se’ns presenten dues opcions:

  1. La còmoda que passa per pujar amb el Funicular de Sant Joan fins al Pla de les Taràntules i prendre el camí de Sant Jeroni (vers a la dreta) per anar al peu del vessant N.E. o agafar el camí de Sant Joan, (recte vers al S.O.) per anar al vessant S.E. Aproximació de 5 a 10 minuts.
  2. La versió “excursionista” passa per pujar a peu des del Monestir per les escales que pugen en direcció cap a Sant Benet (GR) fins a la plaça de Santa Anna i des d’aquí prendre en trencall de la dreta que passa per l’ermita de Santa Anna i la cova de Santa Anna Vella (PR C-19) fins al Pla de les Taràntules. Calcular uns 40 minuts de marxa d’aproximació.
FOTO PAKO CRESTAS

Descens:Desgrimpant pel vessant O, amb un petit ràpel opcional a la part final (si no desgrimpada de II+).

VIA PEL DAVANT

Descripció: Per accedir-hi a la terrassa intermèdia de la paret des de la base (per on passa el transitat camí de Sant Jeroni), el millor es pujar pels tres primers llargs de la via “Jordi Monterde”, que està molt ben equipada, amb bones reunions i que transcorre pel marge dret de la paret. De fet la Ro es situa just per sobre del primer nucli de arbusts situats per sobre del revolt del camí, al marge dret de la base.

FOTO PAKO CRESTAS

El primer llarg presenta algun tramet més vertical i cantellut (IV+ – IVº), els llargs segon i tercer, uns 30 metres cadascun, son de trànsit, més tombats, amb la roca més fràgil, però alhora molt ben assegurats. Arribem dons al peu de l’ample cornisa que representa la part superior de la rampa d’entrada. Estem a mitja paret i coincidim amb el traçat de la via Davant Original que venia a aquest punt per la fàcil cornisa que servei per arribar-hi a les runes de l’antiga ermita que resta a l’esquerra del present replà.

FOTO PAKO CRESTAS

El llarg de corda que ve ara, el de la via Davant original, es potser el millor llarg de quart grau de tot Gorros. Ben equipat, les assegurances ens van mostrant el camí més evident per aquest pany de roca vertical i amb pressa molt generosa i ferma (IVº – IV+), fem la R4 poc per sota el cim per evitar roçament de cordes. El darrer llarg, tombat i cantellut, es fàcil i evident, ben assegurat i només caldrà anar una mica amb compte amb la qualitat de la roca, que ja no es excel·lent i immillorable com a l’anterior llarg. (III+)                    

FOTO PAKO CRESTAS

Longitud: 145 metres (30 + 30 + 30 + 35 + 20)             

Orientació:      nord-est                       

Material: 10 bagues exprés més reunions                                  

Observacions: Una de les millors vies de Gorros, el part per la càrrega històrica que comporta, ja que va ser la primera via llarga del monòlit.

FOTO PAKO CRESTAS

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s