MONTSERRAT – EL SETRILL – VIA BON VOYAGE

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Sortim de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Per anar a la via Bon Voyage, el millor es pujar per la Canal Ample, situada encara més a llevant del refugi (ben indicada i camí evident) i als pocs metres, al situar-nos a l’alçada de l’agulla, remuntar per un pendent d’alzines vers a l’esquerra per situar-nos a peu del vessant est. Comptar de 55 minuts a 1 hora de marxa d’aproximació.

Descens: Desgrimpar amb compte vers al nord fins un arbre on trobem l’instal.lació d’un ràpel de 25 metres.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA BON VOYAGE

Descripció: El primer llarg, ja des d’un bon principi, ens sorprèn amb un pas de placa molt fi i vertical (V+), situat a la dreta d’una bauma rodona. Després trobem una placa partida per una esquerda, desplomada i amb forma de diedre que ens obliga a fer uns passos força atlètics amb molt bona presa (6a, 6a), fins a un flanqueig cap a la dreta que hi ha just al final de l’esquerda, seguint tot recte per la placa (V+) arribem a la R1.

Sortim per l’esquerda i aviat trobem una placa molt fina (6a) que després per ràpidament verticalitat fins a una zona intermèdia més tombada (IV*/IV+). La via continua pel marge esquerra del mur que corona la paret, on haurem de superar un darrer tram de V- just abans de sortir al cim.

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: Xavi Vidal, Xavi Banús, Santi Chacón i Carles Loré al 29 de juliol del 1984.

Longitud:             65 metres (35 + 30)

Orientació:          est

Material: 10 bagues exprés més reunions.

Observacions: Via de suggestiu nom, mantinguda i antuvi considerada com força equipada (a l’estil esportiu dels anys vuitanta). En l’actualitat no es considerarà a l’equipament abundós, (hi ha 10 spits als primers 35 metres i sis burins als darrers 30 metres) però tampoc no cal considerar-la com una via esposada i de gest. Podríem dir que, amb el criteri actual, hi ha un equipament “ajustat”.

SETRILL – Vía Bon Voyage

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s