MONTSERRAT – LA CADIRETA – VIA ANGLADA – GUILLAMON.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Prenem el camí que surt de Can Massana vers a l’est, G.R., passem el Coll de Guirló i deixem de banda el camí que puja a la Portella d’Agulles, per continuar vers a l’est per la pista que aviat es converteix en camí ample i que va en direcció a la Cadireta (ben visible durant la marxa d’aproximació), continuant per les marques de G.R., el mateix camí ens duu al peu de l’agulla, on dibuixa un espaiós replà.

Descens: Cal buscar l’instal.lació del ràpel orientada vers a la bretxa sud, 3 metres per sota el propi cim i fer un primer ràpel fins al bolc encastat i un altre fins al peu de l’agulla. Els ràpels discorren per la bretxa intermèdia i pel vessant oest.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA ANGLADA – GUILLAMON

Descripció: El primer llarg discorre per una evident esquerda desequipada (Vº), que ràpidament perd dificultat (IV*). Te un pas amb la roca ja força polida just al principi. R1 en una sabina. Flanquegem per una còmoda cornisa fins a situar-nos sota el gran cap de pedra de la Cadireta, també coneguda com la “cara del mico”. R1 bis.

FOTO PAKO CRESTAS

Pugem la placa gràcies a les assegurances d’expansió (Ae) fins al peu del sostre on fem una reunió completament penjada. R2. Superem l’espectacular sostre, molt aeri (fins i tot fa una mica de baixada més enllà de la línia del 180º. Ae. R3 en una còmoda cornisa extraordinàriament penjada. Continuem per Ae d’expansió, amb una sortida de IVº no obligada. A 15 metres fem la següent reunió. R4. Caldrà superar una sèrie de curts murs de III* – III- – III+ fins al cim. R5.

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: J.M. Anglada i Francesc Guillamon, el 26 de novembre del 1960.

Longitud:115 metres (25 + 30 + 15 + 15 + 30)                     

Orientació: nord

Material: Plaquetes recuperables, alguna bagueta per escanyar, 15 bagues exprés i estreps.

FOTO PAKO CRESTAS

Observacions:Via històrica i des de sempre una gran clàssica, que supera un dels sostres mes representatius i espectaculars de Montserrat. Es aconsellable tenir un bon domini dels estreps. Algunes de les assegurances porten mès de 50 anys aguantant la degradació de la intempèrie i el desgast dels pas de centenars d’escaladors.  

LA CADIRETA D’AGULLES – Vía Anglada – Guillamon

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s