MONTSERRAT – GORRA MARINERA – VIA LUSILLA – GIL – CASANOVAS.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Sortirem des del monestir de Montserrat. Se’ns presenten dues opcions:

  1. La còmoda que passa per pujar amb el Funicular de Sant Joan fins al Pla de les Taràntules i prendre el camí de Sant Jeroni (vers a la dreta) per anar al peu del vessant N.E. o agafar el camí de Sant Joan, (recte vers al S.O.) per anar al vessant S.E. Aproximació de 5 a 10 minuts.
  2. La versió “excursionista” passa per pujar a peu des del Monestir per les escales que pugen en direcció cap a Sant Benet (GR) fins a la plaça de Santa Anna i des d’aquí prendre en trencall de la dreta que passa per l’ermita de Santa Anna i la cova de Santa Anna Vella (PR C-19) fins al Pla de les Taràntules. Calcular uns 40 minuts de marxa d’aproximació.

Descens: Desgrimpant pel vessant O, amb un petit ràpel opcional a la part final (si no desgrimpada de II+).

FOTO PAKO CRESTAS

Comentaris: La Gorra Marinera es la més baixa del rosari d’agulles Gorres – Magdalenes (també conegudes com les Tossires) que formen el marc de fons tant característic que tanca l’horitzó de la muntanya quan la mirem des de la plaça del Monestir. La seva forma ens recorda el típic gorro de capità de vaixell.

VIA LUSILLA – GIL – CASANOVAS

Descripció: El inici de la via te lloc a la gran bauma vermellosa on localitzarem les runes de l’ermita de Sant Jaume. Flanquegem en horitzontal vers a l’esquerra tot seguint una exigua cornisa o franja vermella, ben equipada (burins i instal·lacions de la part superior de les vies de la zona de totxos situada sota aquest pany de paret). Malgrat tot l’escalada es molt fina (V+/Ao). Conclòs el flanqueig arribem a una gran bauma que travessarem de punta a punta (I*), pas de IV- al final, per realitzar la reunió al marge esquerra de la bauma. R1.

FOTO PAKO CRESTAS

Sortim en artificial utilitzant uns burins molt rovellats (A1 – 1 pas i 2/3 passos d’Ae)per sortir en lliure per una placa vertical i cantelluda (V+) que ràpidament perd verticalitat i dificultat (IV*/III*). Seguim “a pel” fins a una enorme bauma esquerdada a la que pujarem per la dreta, si be la reunió la trobarem al marge contrari, o sigui, al marge esquerra. R2.

Trobem ara el llarg clau: l’artificial que supera la cicatriu de la gran bauma, on l’escalador restarà completament penjat del sostre, que resulta estar bastant equipat (tacs, pitons i pont de roca), si be haurem d’equipar uns 4 passos (A3 i A3e), Sortim de l’artificial de burí de peces deteriorades, i flanquegem vers a l’esquerra per buscar el forat on es localitza la R3. (un pas de IV* al sortir dels estreps). El darrer llarg, completament desequipat, te una sortida vertical per un mur situat a l’esquerra de la R3 (IV+/IV*) que ràpidament perd verticalitat (IV*/III*). Merlet gegant per assegurar aquest darrer llarg.

Primera ascensió: Miguel Lusilla, Agustí Gil i Jaume Casanovas, el 27 de juny del 1965.

FOTO PAKO CRESTAS

Longitud:145 metres.   

Orientació:        Est – sud-est

Material: Equipament antic i degradat: burins vetusts, tacs configuren un sostre d’artificial parcialment equipat. Cal dur friends i tascons variats, cordills de 3 mil·límetres de diàmetre i xapes recuperables.

GORRA MARINERA – Vía Lusilla – Gil – Casanovas.

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

2 comentarios

Archivado bajo ESCALADA NIEVE - HIELO - MIXTO

2 Respuestas a “MONTSERRAT – GORRA MARINERA – VIA LUSILLA – GIL – CASANOVAS.

  1. Lete

    La Lusilla del gorro mariner està reequipada de fa un psrell d’anys. El sostre té en semble només una assegunsa i la resta parabols inox. El ultim llarg te dos parabols sortim per la esquerra en la linea logica hacia el cim que han sustituit al originals de la via qué estaven molt malmesos. Salutacions!

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s