ROCA DELS TRES ó DE LA CNT – VIA CHEROKEE.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, 883 metres, grimpada final, i una vegada situats al costat est de la Portella davallem vers al sud  pel cordal, passant per sota a l’esquerra de l’agulla del Dauet i la Miranda i baixar per la canal abocada al S.O. que discorre entre l’agulla de la Miranda i l’Agulla dels Tres o CNT. Petit ràpel aconsellable de 15 m que muntarem en arbres. A la part baixa de la canal flanquegem per sota el peu de paret vers a la nostra esquerra (camí obert entre els aritjols selvàtics) fins al replanet on comença la via. Calcular 45 minuts de marxa. 

FOTO PAKO CRESTAS

Descens: Ràpel de 20 metres des d’una sabina situada al cim. El ràpel s’efectua vers al N.E. a la recerca del collet intermedi entre l’agulla CNT i l’agulla de la Miranda.

VIA CHEROKEE

Descripció: El pas d’entrada a la via discorre pel marge dret de l’aresta, tot pujant al límit dels esbarzers i trobem un pas delicat d’entrada, (6a), molt curt, fins a un llavi vermellós que deixarem a l’alçada dels nostres peus, moment en que ja podrem assegurar-nos en la primera assegurança de la via, que es l’únic spit antic.

FOTO PAKO CRESTAS

Seguim després tot recte per la linia de parabolts, per un sector molt vertical, difícil i molt ben assegurat (V+ i Ao), anem en lleugera tendència vers a la dreta fins que la placa perd verticalitat amb un tram intermedi de IVº. Just abans d’entrar a la reunió i trobem un altre tram de placa molt fina i ben assegurada (V+). R1.

Seguim pel fil d’una mena d’esperonet situat a la dreta del gran desplom característic de la part alta d’aquest vessant de l’agulla. Tram d’Ae que dona pas a una placa semi vertical, fina, molt ben assegurada (Vº) i amb algun tram escamat. Val a dir que a mida que guanyem alçada el terreny es va fent gradualment menys vertical i més fàcil (IVº). R2 en un ample cornisa. Sortim tot recte per una placa de roca excel·lent i semi tombada IV-/IIIº i sense cap assegurança. Possibilitat d’aprofitar un merlet marró. Es un llarg de transició fins al cim. R3 en el marge esquerra del cap del cim (3 parabolts a terra).            

FOTO PAKO CRESTAS

Primera ascensió: Joan Vidal en solitari al 2 de novembre del 2004.       

Longitud: 100 metres (40 + 35 + 25)                            

Orientació:      Sud-oest.                   

FOTO PAKO CRESTAS

Material: Via molt ben equipada amb parabolts. Caldran 14 cintes exprés. Útil cordino per merlet pel darrer llarg.                         

Observacions: El nom de l’agulla C.N.T. es deu a les inicials dels cognoms dels primers ascensionistes al cim (Capella, Nubiola, Torres). Cal tenir en compte que era el temps de postguerra, en plena dictadura franquista, qual els símbols anarquistes estaven més que prohibits.

AGULLA CNT – VIA CHEROKEE

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s