MONTSERRAT – LA BANDERETA – VIA CERDÀ – RIERA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Entre mig dels dos camins neix un corriol que puja en diagonal vers l’esquerra, vers a l’est) i que discorre al principi per dalt d’una aresta i després flanqueja vers a la dreta per anar a buscar una mena de torrentera seca que puja directament vers a l’est fins a topar amb el peu de la paret oest de la Bandereta. Corriol ben marcat te una forta pendent. Una vegada que topem amb la muralla, tindrem a tocar, a la nostra dreta, el replà on comença la via.

FOTO PAKO CRESTAS

Descens: Cal fer un peti ràpel de 10 metres per la canal orientada al sud i situada entre la Bandereta i l’Agulla de la Palangana. Després continuarem destrepant per una canal amb troncs i una xemeneia de IIIº – III+ per arribar a la plataforma situada sota l’aresta Brucs. Una vegada al peu de les dues agulles, podem baixar pels ràpels de la xemeneia CADE, pel vessant oest i arribar a peu de paret del vessant oest o baixar per camí vers al sud que ens portarà a la Portella d’Agulles.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA CERDÀ – RIERA

Descripció: Els primers metres discorren per una canal vertical o diedre (IVº/IIIº) que dona accés a un jardinet penjant que pujarem en obliquo vers a l’esquerra (Iº) fins a la R1, que l’instal·larem en el marge de la línia d’arbres. No hi ha assegurances a la R1 però hi trobarem els arbres que ens auxilien.

El segon llarg comença per una placa ataronjada (V+) que dona accés a un diedre vertical (Vº) amb una part intermèdia més fàcil (IV+) i una darrer tram d’esquerda – diedre vertical (Vº) que conclou en una plataforma on instal·lem la R2. En aquest llarg hi trobem 1 burí, 1 spit i 7 claus. El tercer llarg ressegueix una evident esquerda molt vertical.

FOTO PAKO CRESTAS

Aquest tram està completament pitonat (Ae) menys un darrer tram intermedi de 5 metres de Vº i la sortida de IVº cap a la R3. Si apurem en lliure caldrà comptar dificultats de 6a+, al llarg trobem 12 pitons i 1 spit.       El quart llarg discorre per una xemeneia obstaculitzada per gran arbres. El accés a l’esmentada xemeneia ens obliga a superar un diedre de IV+ on hi trobem un pitó i un burí. Després ens encaixem a la xemeneia (IVº) que a la part alta es fa més ample (IV+). R4 al sortir de la xemeneia. Tan sols ens separa del cim una breu trepada per terreny molt inclinat de IIº.

Primera ascensió:  Jaume Cerdà i J. Riera el 25 de maig del 1958

Heinz Pokorsky escalant un fred dia d’hivern. FOTO JOAN CERDÀ

Longitud: 145 metres (25 + 50 + 30 + 40).                                 

Orientació:          oest                       

Material: via bastant equipada. Malgrat tot, es més que aconsellable dur tascons, algun friend petit i cintes de corda pels arbres.                                   

Observacions: Gran clàssica que any rere any rep visites cada cap de setmana. A la xemeneia de la part alta hi nia cada primavera un falcó, demostrant que el binomi escaladors – ocells no es tan contraproduent pel medi ambient, malgrat el que ens vulguin obligar a pensar els ecologistes retrogrades convertits en polítics escalfadors de cadires de despatx.

LA BANDERETA ó AGULLA VEN-SURI-VEN – Vía Cerdà Riera

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s