MONTSERRAT – EL SABRE – XEMENEIA TORRAS NUBIOLA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Entre mig dels dos camins neix un corriol que puja en diagonal vers l’esquerra, vers a l’est) i que discorre al principi per dalt d’una aresta i després flanqueja vers a la dreta per anar a buscar una mena de torrentera seca que puja directament vers a l’est fins a topar amb el peu de la paret oest de la Bandereta. Corriol ben marcat te una forta pendent. Una vegada situats al peu de la muralla, flanquegem vers a la nostra dreta fins situar-nos a peu de la xemeneia. Calcular uns 35 minuts.

FOTO PAKO CRESTAS

Descens: Ràpel des del cim al Coll situat entre la Peluda i el Sabre, i des d’aquí baixem orientats cap al Punyalet per trobar un nou ràpel de 30 metres en uns arbres. Espectacular imatge de l’interior de la xemeneia al fer el ràpel, ja que sembla que la paret presenti centenars de pilotes de futbol incrustades.

FOTO PAKO CRESTAS

XEMENEIA TORRAS NUBIOLA

Descripció:  L’entrada directa discorre pel marge de la xemeneia des de bon principi (IV*) endinsant-nos cap a la paret central, lloc on trobem el primer spit, a uns 20 metres del terra. Continuem en oposició (IV+) fins a que la xemeneia es va fent més ample, obligant-nos a continuar en ramonage (IV+/V-). Passarem a la placa justa abans del final de l’aresta (V*). El tram final es fàcil però per contra està un xic trencat (III*).

Germans EStorach a la 1a ascensió de la part central de la Xemenia del Sabre – Foto col.lecció Joan Cerdà

Primera ascensió: Josep Ma.Torras, Joan Nubiola i Ignasi Capeta el 24 de juny del 1951.

Longitud:        50 metres de recorregut. Un únic llarg.

Orientació:      Oest

Material: Porta pitons curts i algun friend petit i mitjà.

Observacions: Itinerari espectacular i poc visitat. De fet la part central del Sabre, amb la pujada directa al cim, te una de les xemeneies més amples i exposades de Montserrat, la via dels germans Estorac, famosa per les espectaculars fotos que va fer en Joan Cerdà durant la primera obertura i molt rarament repetida. Per fer aquesta pujada cal un grau de mestria en escalada de xemeneies que ratlla el sublim; per contra la Torras – Nubiola es força més agraïda, sense deixar, però, de ser un itinerari exigent a la antiga usança, on de poc servirà tenir molt de grau de escalada en placa si no estem una mica habituats a la tècnica del ramonage.

SABRE – Xemeneia Torras – Nubiola

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s