BESSONA INFERIOR, VIA AROMAS.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-1.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-2.jpg
SOMOS ESPECIALISTAS EN ORGANIZAR VIAJES DE TREKKING Y MONTAÑA PARA GRUPOS POR TODO EL MUNDO: https://www.catalonia-trekking.com/vist-trek-planeta-tierra/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-blog-pakocrestas-3.jpg
¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS, EL AUTOR DEL BLOG? VISITA NUESTROS PRÓXIMOS DESTINOS EN: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/

SIGUENOS EN INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pakocrestas/

SIGUENOS EN FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Com arribar-hi:  Sortim de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem i traspassem la Portella d’Agulles, (grimpada final). Una vegada al coll seguim el camí fins al refugi Vicenç Barbé. Des d’aquí prenem vers al nord la canal de les Bessones, tot passant per l’esquerra de la Roca de la Partió. Pujant per la canal ens situem a peu de l’agulla. Calcular 1 hora de marxa.

Descens: Ràpel de 40 metres fins al coll situat entre les dues Bessones, després baixem per la canal fins al coll situat entre les Bessones i l’Agulla de l’Arbret (aconsellable segon ràpel de 20 metres per evitar la desgrimpada), i des d’aquí, flanquejant el monòlit, tornem a la canal del Cirerer.

FOTO PAKO CRESTAS

VIA AROMAS

Descripció: El primer llarg es la típica placa de presa petita, tan habitual a la zona. Principi més fàcil (III+/IV*), que va guanyant verticalitat i dificultat a mida que pugem (IV+/V-) R1 a baix d’un tram desplomat.

El segon llarg es molt curt, surt en tendència a la dreta i supera un tram lleugerament desplomat (6a+ ó Ae), després V* fins a una bonica bauma on trobarem la R2. Sortir per l’esquerra a la recerca d’una esquerda – diedre (Ae amb algun tram de A1 ó 6b en lliure). Vigilar amb la roca que no sempre es fiable. Tan sols al ser-hi a prop de la R3 la dificultat disminueix considerablement (IV+).

FOTO PAKO CRESTAS

Comencem el quart llarg en desplom (Ae ó 6c) per arribar a una placa vertical, lleugerament inclinada i de presa molt petita, escalada fina de V+ i V*. R4 sota un altre desplom. Superem el desplom que, com els anteriors trams difícils, es pot fer en escalada artificial (Ae) o en lliure (6b). La rampa de sortida es curta i fàcil (IV*). R5 al cim.

Primera ascensió: Jaume Real i Jordi Salvany el 15 de novembre de 1980.

Longitud: 120 metres.

Orientació: sud-est

FOTO PAKO CRESTAS

Material: Portar unes 15 bagues exprés i algun friend pel llarg de l’esquerda. Els pedals també poden ser útils, a no ser que anem amb el grau i la determinació de pujar en lliure. (6c).

Observacions: Via variada i molt aèria. Força ambient. Malauradament l’equipament està bastant deteriorat.

BESSONA INFERIOR – VIA AROMAS

======

Autor PAKO CRESTAS. No se permite la reproducción total o parcial del presente reportaje sin el consentimiento expreso y escrito del autor.

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s