ROCA GRAN DE LA PORTELLA (MONTSERRAT) – INTEGRAL DELS ÀNGELS

¿QUIERES VIAJAR CON PAKO CRESTAS? – CLICKA FRASE – VISITA www.catalonia-trekking.com ó envia mail a pakocrestas@gmail.com ó whatssap al 0034 615626813

siguenos en instagram @pakocrestas #viatgesmonpetit

Com arribar-hi: Des de l’aparcament de Can Maçana, on podem aparcar el vehicle (gran esplanada) seguim la pista ascendent vers a l’est (GR-172) fins al Coll de Guirló. Seguim encara la pista vers a l’est fins al trencall on neix el camí d’accés a Agulles vers a la nostra dreta (rètol indicador). Pugem vers a la Portella d’Agulles. Si volem escalar al via “integral de la senda dels ‘angles” veurem les assegurances just al replanet situat al peu de la canal d’accés a la Portella.

calcular 30 minuts de marxa d’aproximació.

Descens: Ràpel de 50 metres vers al camí situat al vessant est. Anem a parar força a prop de la pròpia Portella.

Comentaris: Espectacular agulla plena de baumes. Va seva primera ascensió va comportar, per primera vegada a l’historia de l’escalada montserratina, l’auxili d’un tronc per superar el desplom inicial.

Via Integral de la senda dels àngels

Descripció: El primer llarg, corresponent a la via “Directa Eclipse” comença just a baix de la petita canal de la pujada final vers a la Portella d’Agulles. Parabolts ben visibles des del peu de via. Tal com es pot endevinar a primera vista, el primer llarg es de placa fina, bastant vertical i mantinguda. En conjunt es van combinant passos de Ae, Ao amb trams intermedis fins de Vº – V+. Bastant assegurat. S’alternen assegurances velles amb noves, tenint més protagonisme les segones. Al final de la placa hi trobem un petit desplom que passarem en Ae. Reunió immediata en una còmoda cornisa. R1. De seguida guanyem un muret per entrar en tècnica de bavaresa una mena d’esquerda situada sobre la cornisa de la reunió. Pas explosiu per començar el llarg (V+), després ja combinem el diedre i la placa per terreny més fàcil i ben assegurat (V-/IV+). Sortim a una ample i fàcil cornisa inclinada (IIº), superem un curt muret (assegurança) IVº i entrem en una espectacular i gran bauma que seguirem caminant vers a la dreta. A l’extrem de la bauma hi trobem la R2. Sortim per la placa amb un pas fi (Ao/V+), per pujar després en diagonal vers a la dreta (IVº) per arribar a l’extrem dret d’una nova bauma – cornisa molt més petita que l’anterior. Seguim placa amunt, per un trams fins, relativament ben assegurats però amb passos d’escalada obligatoris (6a), a la part alta de la placa, ja per terreny més fàcil, sortim en tendència a la dreta (IV+) fins a una còmoda esplanada on instal·lem la R3. Pugem la placa semi tombada, amb bona presa i molt ben assegurada (IV+) fins a una esquerda que ens ajudarà a progressar (IVº) fins al cap de l’agulla. Aquest darrer llarg es el més fàcil i resta ben assegurat. No obstant serà útil un friend petit per l’esquerda i caldrà vigilar la consistència de la roca, ja que presenta petites seccions una mica trencades.

Primera ascensió: Antonio G. Picazo i Daniel Agras al juny del 2005.

Longitud: 100 metres          

Orientació:           comença pel vessant N.O i acaba per l’oest

Material: 15 bagues exprés i opcionalment un estrep.

Observacions: En realitat es tracta de l’unió de tres vies anteriors, les vies “Directa Eclipse”, “Ravic” i “UEC”, integral que es va donar a conèixer durant el re equipament de les esmentades rutes anteriors, que van passar de l’oblit a convertir-se en un recorregut agraït i força freqüentat. Durant el transcurs de l’escalada ens trobem amb les baumes molt espaioses.

Autor PAKO CRESTAS. siguenos en instagram @pakocrestas #viatgesmonpetit

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo ESCALADA ROCA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s